Totuus on, että politiikassa ei kannata luvata kuuta taivaalta – se harvoin toteutuu, vaikka halua olisi. Voin kuitenkin luvata, että yritän aina etsiä parasta mahdollista ratkaisua ja kuunnella tarkalla korvalla niin asiantuntijoiden kuin asukkaiden näkemyksiä.
Tekemistäni ohjaavat arvot. Jokaisella tulee olla mahdollisuus elää omannäköistään elämää kaupungissamme. Uskon siihen, että vuoropuhelun kautta jokainen voi kokea olonsa turvalliseksi ja kohdatuksi.
Vietämmekö vapaa-aikamme ruuhkassa istuen vai tehden jotain merkityksellistä?
Raitiotiestä on puhuttu niin monta valtuustokautta, että heikommat ovat jo hyytyneet matkalle. Raitsikka on peittänyt alleen keskustelun kaikesta muusta liikkumisesta.
Raitsikan olemassaolo tai puuttuminen ei ratkaise liikennöinnin kokonaisuutta. Sujuva liikennöinti on kuitenkin asia, jolla arjessa säästämme aikaa tärkeämpiin asioihin, joten siihen on tärkeää panostaa.
Sähköskuuttien käytölle on saatava turvallisuutta lisäävät säännöt. Skuuttien käyttömäärät erityisesti Turun keskustassa ovat kasvaneet vuodesta 2019 merkittävästi ja samalla liikenneturvallisuus on heikentynyt ja onnettomuusmäärät kasvaneet. Etenkin ruuhkaisimmalle keskusta-alueelle tulee luoda käytön rajoituksia ja skuuttiyhtiöiden tulee ottaa enemmän vastuuta toiminnastaan.
Raideliikenteen vilkastuessa erityisen tärkeää on huomioida myös liikenteen nivelvaiheet ja liityntäpysäköinnit. Suunnitellaan aikataulut siten, että junavuoroille ehtii esimerkiksi bussien runkoloinjoilla järkevällä aikataululla.
Turun kokoisessa kaupungissa on tarvetta huomioida niin julkinen liikenne, kävelijät, pyöräilijät kuin autoilijatkin. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön tarvitaan turvallisia reittejä. Autoilun taas tulee olla sujuvaa myös keskusta-alueella, jotta kaupunkimme sydän ei näivety.
Eläinlääkäripäivystys vaatii uudelleen arvioinnin
Eläimillä on erityinen rooli minun ja monen muunkin turkulaisen elämässä. Lemmikki on harvoin vain eläin – se on rakas ystävä ja perheenjäsen, jolle halutaan tarjota parasta. Silloinkin, kun siihen ei syystä tai toisesta olisi varaa.
2025 vuoden alusta saakka Turussa tai lähikunnissa ei ole enää ollut ympärivuorokautista sairaalatasoista eläinlääkäripäivystystä. Yöaikaan lemmikin vakava sairastuminen vaatii lähtemistä pääkaupunkiseudulle tai Tampereelle. Matka voi olla pitkä esimerkiksi käärmeen puremasta kärsivälle koiralle ja sen omistajalle.
Vuoden vaihteessa voimaan astunutta muutosta eläinten päivystyksen siirrosta tulee tarkastella kriittisesti ja tarpeen tullen päivittää. Turun kokoisesta kaupungista pitäisi löytyä suuren kaupungin tasoisia palveluita myös lemmikkien omistajille.
Ei tuhlata veronmaksajien rahoja palvelun tuottajaan, joka ei selviä hommasta!
Kunnioitetaan turkulaisten rahoja
Verorahat ja kaupungin käyttörahat eivät ilmesty taikaseinästä – ne ovat kaupunkilaisten rahaa. Punnitaan siis tarkasti, minne raha suunnataan ja mitä panostuksilla saadaan aikaan.
Vastustan veronkorotuksia ja valitsen mieluummin panostusten tekemisen budjetin sisältä. Hyviä ja kannatettavia asioita riittää varmasti runsain mitoin, mutta päättäjien tehtävänä on valita vastuullisesti ja pitkälle katsoen ne kohteet, joihin rahat käytetään.
Kaupungin hankinnoissa tulee suosia palveluita ja tuotteita, jotka on tuotettu lähellä ja joiden hyöty jää lähiseudulle.